söndag 19 juli 2009

Gästinlägg: Baron Bane - Landet 17/7 2009Min kompis Robin har varit och sett Baron Bane när de uppträdde på Landet i Stockholm. Här är hans recension. Besök gärna hans sida för fina livebilder från diverse konserter genom åren.

---------

Baron Bane har blivit något av en livefavorit för mig. De utvecklas för varje spelning, och bjuder alltid på någon liten extra visuell upplevelse. Ja, förutom att de alltid är maskerade på scen. Bara en sån sak bidrar till mystiken. Denna gång fick jag dock se dem utan masker både före och efter spelningen, och kunde besviket konstatera att de ju faktiskt var helt normala människor av kött och blod.

Landet är en restaurang/jazzklubb vid Telefonplan i Stockholm. Scenen ligger på övervåningen, och är så liten att bandets ljudförstärkare fick placeras på pallar framför för att de fem medlemmarna överhuvudtaget skulle få plats. Något som liknade ett myggnät hängde ner framför scenen, vilket med fördel användes under giget för att projicera bilder på.När Baronens tjänare väl kom igång runt halv elva gick det snabbt. Först ut var nya singeln ”Love Cure All” som gör sig mycket bra live. Därefter följde ett par låtar från nya skivan som är i antågande, och jag längtar inte mindre efter den sen jag fått höra dem. Till min glädje spelades också min favorit ”Mayday” samt den härligt synthiga och instrumentala ”Twilight”. Sen var det stopp, bandet tog av sig maskerna och klev av scenen utan extranummer.

Innan giget hördes det tisslas och tasslas om att det måste vara färdigspelat kl 23 för att inte störa husets hyresgäster. Detta avspeglades i framträdandet som kändes aningen stressat. Samtidigt fick jag en känsla av en intimitet med bandet som jag inte fått när jag sett dem tidigare. Med förnöjsam känsla kunde jag – och troligen de flesta andra av de trettiotal andra som bevittnat spelningen – vandra hem i den varma sommarnatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar