måndag 13 juli 2009

Rockweekend, dag 2: kyla och höEfter 40 timmar och 40 minuter slutade det äntligen att regna och festivalledningen lade ut stora mängder hö på lervällingen för att underlätta lite. Det fungerade hyfsat men leran var fortfarande överallt. Man skulle kunna tro att man var på Farm Aid med alla gummistövlar och allt hö snarare än en rockfestival.

Nåja, dag två kom vi till området lagom tills dess att Paradise Lost skulle spela. De hade av någon okänd anledning fått byta tid till 18.25. Kanske var det därför bandet var rätt oinspirerat och mest verkade störa sig på alla som stod och väntade på Mustasch spelning. För mig som aldrig riktigt lyssnat på gruppen gjorde detta till att mitt intresse inte direkt växte. Bara under låten "Say Just Words" lossnade det och både publiken och bandet tände till. Därefter följde nyss nämnda Mustasch och om Paradise Lost spelade i motvind så hade Ralf och hans mannar vinden i ryggen. Det bjöds på publikfriande mellansnack, ett riffande utan dess like och badbollsregn. Bra låtar och duktiga musiker. Den enda invändningen var att ljudet inte var av högsta kvalitet.
Vinden ja... under andra halvan av Arch Enemys konsert började den bli ohyggligt kall. Det stoppade iochförsig inte den svensk-tyska gruppen att mangla på men det blev lite enahanda i längden så vi gick och värmde oss i öltältet till dess att U.D.O. gick på scenen. Föga förvånande blev det en kavalkad med Accept-låtar som, liksom W.A.S.P., förde mig tillbaka 25 år i tiden. Tyvärr så blev Udos röst lite väl enerverande i längden och med vetskapen om att morgondagen skulle bli lång hoppade vi över dagens dragplåster Chickenfoot och åkte hem.

Behållningen av dag två var utan tvekan Mustasch som vet vad publiken vill ha och ger dem det. Ralf Gyllenhammar tog nog andrapriset i mellansnack av de band som jag såg.
Läs om dag tre imorgon.

1 kommentar:

  1. Verkar som du lyssnar på bra musik, då kanske mina sidor är nåt för dig :)

    http://metalnallen.blogg.se
    http://metalnallen.blogg.s/dDagens

    SvaraRadera