måndag 3 augusti 2009

Är Jons saga i Yes all?Rick Wakeman sa i en intervju en gång att han hade en dröm att Yes skulle fortsätta existera även efter det att originalmedlemmarna slutat. Det verkar som att hans önskan nu håller på att uppfyllas.
Jag har tidigare skrivit om att gruppen tagit in yescoversångaren Benoit David för att fylla Jon Andersons plats, men då har man fått uppfattningen om att det var en temporär lösning medan Jon tillfrisknar. Nu verkar Benoit vara i bandet för att stanna. Kollar man på Yesworld (som är den officiella sidan) så står han och Oliver Wakeman (som hoppade in för pappsen)numera med som medlemmar av gruppen. Fortsätter man och läser nyhetsbrevet Notes From The Edge #311 så visar det sig att den enda som varit i kontakt med Jon under den här tiden är Alan White, de andra verkar inte bry sig direkt. Jon har ju bevisligen också blivit bra för han är ute på en egen turné. Nu kanske Jon är en outhärdlig diva som resterande medlemmar är glada att slippa, men jag skulle då inte vilja betala dyra pengar för att se ett vingklippt Yes som spelar låtar från "Drama" (eftersom Jon inte velat sjunga dessa låtar).

Jag kan avsluta med att jag är glad att jag såg originalgubbarna i globen på 35-årsturnén och får behålla den bilden av gruppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar