tisdag 1 september 2009

Jan BananPromoes "Svenne Banan" har man hört ett antal gånger den här sommaren men om den låten ska inlägget inte handla om, även om jag tycker att den bitvis har lite småfyndig text. Istället är det en annan banan som det ska skrivas om; en progigare variant vid namn Jan.
En
kompis skickade en länk till låten "Jan Banan" med gruppen Råg I Ryggen som han upptäckt i en tråd på Dan Swanös forum. Blev lite förvånad när det var så pass progigt för att komma från honom. Riktigt bra var det i alla fall, åtminstonde musiken. Texten har väl lite mer att önska, eller vad sägs om följande rader:

Säg minns du den dan, när vi stack in till stan?
Det var du å jag Jan å du tjacka en banan.
Sen kastade du skalet å jag kom efter å allt gick galet.
Jag halkade på ditt skal å slog huvet i trotoarn.
Du bara sprang därifrån å kvar satt jag som ett fån.
Å runt omkring stod folk å glodde ja skratta var vad dom gjorde.
Jag kände mig så dum å snuten tykte jag var skum.
Dom tog med mej till häcken, där fick jag sitta tills dem ringt hela släkten.
Å sen den där dan ska du heta Jan Banan.
Sen vi var i stan å du tjacka din jävla banan.
Å sen den där dan ska du heta Jan Banan.
Jan, Jan, Jan, Jan Banan.

Men om man, som sagt, inte lägger så stor vikt vid den så får man härliga moogslingor och hårda riff tillsammans med sologitarrljudet som nog varenda svensk proggrupp använde sig av vid den tiden. Riktigt bra må jag säga.


Om man söker lite mer på YouTube så hittar man lite fler låtar från gruppen som du kan läsa mer om här.

1 kommentar:

  1. Dom tog med mej till HÄKTET, där fick jag sitta tills dem ringt hela släkten.

    SvaraRadera