måndag 26 oktober 2009

Grooveshark, bättre än Spotify?Jag tycker Spotify är jättebra. Om jag sitter vid datorn är det nästan alltid den som jag använder mig av när jag lyssnar på musik. Men Spotify är inte perfekt, många av de stora artisterna; Led Zeppelin, Pink Floyd, The Beatles, finns inte där. Om man inte kör premium så avbryts, som bekant, lyssnandet av reklam. Utöver detta så måste man ladda ner ett program för att kunna lyssna.
Vore det då inte bra med ett alternativ som rättar till problemen jag just radat upp? Kanske är svaret Grooveshark? Det är en webbsida i flash där alla stora artister finns och den enda reklam är en banner till höger om skärmen. Se mitt tidigare inlägg om tjänsten här.

Vad bra då. Då är allt frid och fröjd, bara att avinstallera Spotify då. Nja, inget är perfekt, tyvärr. Den stora nackdelen med Grooveshark är att den inte är direkt lättnavigerad, man får trixa lite för att få fram musiken man är ute efter. Sedan så är det lite si och så med lagligheten på det hela har jag förstått, det befinner sig i den berömda gråzonen. Och den sista invändningen jag har är att Spotify är mycket bättre på mer okända artister.Men saker och ting verkar vara på gång för att fixa till det jag klankat ner på. En ny design är på gång (länk) samt att ett avtal slutits med EMI (länk). Så kanske Spotify blir omsprunget vad det lider?

Som en extra bonus är en App för iPhone också på gång vilket verkar vara nyckeln till framgång nuförtiden.

2 kommentarer:

 1. "Som en extra bonus är en App för iPhone också på gång vilket verkar vara nyckeln till framgång nuförtiden."

  Ja dom vet väl vilken lur som gäller ;)

  SvaraRadera
 2. Grooveshark kan ersätta Spotify

  Utbudet i Grooveshark bygger på att användare laddar upp musik de har köpt.
  Det finns även en sida som heter Groovylists som Konvertera dina Spotify , LastFM och iTunes spellistor till Grooveshark.
  Du kan även att se Grooveshark spellistor på Sheen`s TRADING RADIO o TV.

  SvaraRadera