tisdag 6 oktober 2009

Nynna din sökningI ett avsnitt av Våra Värsta År så har Al fått en låt på hjärnan som han inte vet vilken det är. Han löser det hela genom att gå till en skivbutik där det står en kille som direkt vet vilken låt det är bara han hör några nynnande fraser. En artificiell motsvarighet till denna kille finns på sidan Midomi.com. Du kopplar helt enkelt in din mikrofon och nynnar efter bästa förmåga och så kommer förhoppningsvis låten du var ute efter upp i sökningen. Jag hade lite motigt i början då inte ens de mest kända låtarna kunde hittas; jag visste att jag inte kunde sjunga men att det var så illa trodde jag inte. Turligt nog för min självkänsla visade det sig att det behövdes några inställningar för mikrofonen för att få det hela att fungera.

Utöver denna funktion finns det textsökning, community och musiknyheter på sidan, men det är helt klart nynningssökningen som gör att man lyfter på ögonbrynen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar