tisdag 17 november 2009

FantasifestivalEn tävling där man skapar en påhittad festival med 15 band som man får boka upp för €1000000 och där utfallet är baserat på hur bra det går för grupperna i den riktiga världen: kan det vara något? Sony tror det och har dragit igång sin Sony's Fantasy Festival. Konceptet är lånat från diverse sportfantasiligor som man hört talas om. Lyckas man bra så finns det riktiga priser att inkassera.

Det var enkelt att komma igång, bara att leta reda på max 15 grupper och lägga till dem till sin flyer. Artisterna kostar mer beroende på hur populära de är för tillfället så tricket är att förutse nästa stora artistexplosion. Jag tror inte att min festival, Yabba Dabba Prog, kommer segla upp i topp trots att jag har artister som Trettioåriga Kriget, Anekdoten och Änglagård (jag la till Metallica också för jag fick så mycket pengar över). Men rätt kul idé om man bara orkar följa utveklingen.

3 kommentarer:

  1. Det här verkar ju riktigt kul, ska definitivt provas! Tack för tipset :)

    SvaraRadera
  2. Fixade en festival kallad Progival. Kommer nog aldrig att ta sig någonstans. :)

    SvaraRadera
  3. Ska man vinna några priser är det nog en festival med inriktning på Basshunter och Miley Curys som gäller. Men någon skam i kroppen måste man ha. :)

    SvaraRadera