lördag 7 november 2009

Röd: bra låtar göms bakom electronicaJethro Tull släppte 1984 skivan "Under Wraps" som innehöll ett gäng rätt bra låtar men tack vare de hiskeliga synthtrumljuden som användes under inspelningen så blev plattan väldigt svårlyssnad. Jag har samma känsla när jag nu lyssnar på Kents senaste skiva "Röd". Electroljudbilden som introducerades på "Tillbaka Till Samtiden" finns kvar och det är iochförsig inte lika illa som på "Under Wraps" men det är sällan den tillför något, snarare tvärtom. Jag har inget mot electronica i vanliga fall, det är bara det att jag inte tycker den passar in på ett kentalbum.

Om man nu kollar på själva låtarna så finns det många bra på "Röd". Experimentlustan verkar ha varit större än någonsin förr då oväntade vändningar dyker upp här och var och tillsammans med gruppens känsla för melodier så är det svårt att värja sig till slut. Klassisk kentmagi hittas fortfarande, till exempel i "Hjärta" och "Sjukhus", även om det inte är lika överhopat av sådana stunder som i fornstora dagar.


1 kommentar:

  1. Jag tycker nog tvärtom, att det blir bättre ju mer electroniskt det är. Kanske för att det döljer den vidriga sången...

    SvaraRadera