tisdag 29 december 2009

Äntligen någon nytta med FacebookJag har ett konto på Facebook men jag är inte någon flitig besökare på sidan. Jag har inte riktigt förstått vad jag ska med det till. Men det kanske blir ändring på det nu? Läste om en facebookkampanj som gick ut på att få upp den totala motsatsen till de Idollåtar som prenumererat på förstaplatserna på den åtråvärda brittiska singeltopplistan de senaste fyra åren. Valet av låt föll på Rage Against The Machines "Killing In The Name" och det gick bättre än någon kunde tro. Tack vare mediabevakning och det faktum att Simon Cowell att kallade tilltaget för både cyniskt och idiotiskt samt att Rage Aginst The Machines gitarrist Tom Morello gav sitt stöd på Twitter så lyckades det som på papperet såg helt otänkbart ut.
Vad som gör det hela ännu bättre är att man uppmanades att skänka pengar till en välgörenhetsorganisation samtidigt som man köpte låten. Många följde även den uppmaningen.
Kanske jag ska starta en kampanj nästa år för att få in Opeth eller varför inte Devil Doll på den svenska förstaplatsen?


2 kommentarer:

  1. kan inte nån starta en facebookkampanj att vi vill ha en ny skiva från devil doll? det skulle nämligen vara mumma!

    SvaraRadera
  2. Det vore nåt det. Jag tvivlar dock att Mr. Doctor är en flitig facebookläsare.

    SvaraRadera