tisdag 22 december 2009

Rejäla hörlurar från SonyDet är rätt konstigt att en prylnörd som jag aldrig riktigt skaffat mig ett par rejäla hörlurar. Jag har faktiskt alltid nöjt mig med de medföljande lurar som skickats med vilken hörlurskrävande pryl jag köpt. Men det är först när man börja jämföra som man märker skillnaden och jag kan säga att det är skillnad på ljudkvaliteten på mina nya Sony MDR-XB700 och de som jag tidigare använt. Milsvid skillnad.

Jag blir alltid lite skeptisk när det står extra eller mega bass på olika musikprodukter men i det här fallet är beskrivningen befogad. Det är en riktigt avgrundsdjup bas vi har att göra med som jag tycker fungerar bra med de övriga registren. Det kan vara lätt hänt att dessa drunknar i basen men jag har inga problem med detaljrikedomen.

Vad hörlurarna inte är: smidiga (vilket förklarar transportpåsen som skickas med). MDR-XB700 är sådana lurar man använder när man lutar sig tillbaka i favoritfåtöljen och vill skärma av hela världen. Ska sanningen fram så ser man rätt lustig ut med de gigantiska öronskydden så man kanske tänker sig för både en och två gånger innan man visar sig bland folk i dem.

Slutsaten blir: riktigt bra lurar med kraftig bas som sitter bekvämt på öronen men är riktigt otympliga.

Läs mer här.

2 kommentarer:

  1. Dom är ju inte trådlösa ju! :)

    Har du fått lyssningsförbud hemma eftersom du behöver lurar? :)

    SvaraRadera
  2. Inte lyssningsförbud men det underlättar när jag vill lyssna på musik som inte uppskattas av hela familjen.

    SvaraRadera