onsdag 20 januari 2010

Royal Republic - We Are The RoyalOm jag ska beskriva grabbarna i Royal Republic så säger jag att de är sprängfyllda av energi. Varje låt på debutalbumet "We Are The Royal" exploderar i musik som rör sig i samma hörn av genrelabyrinten som exempelvis The Hives. Bandet verkar ha använt samma filosofi med skivan som med låtarna: kort och intensiv då den tar slut efter dryga halvtimmen. För en som är van med att låtar som är längre än så så är det lite ovant men samtidigt modigt. Många är de skivor som håller på i över en timme med uppenbara utfyllnadslåtar och ska man lyssna på en hel sådan skiva kan det vara i längsta laget.
Singeln "All Because Of You" har gått bra på vissa radiostationer och är ett bra exempel på vad man kan förvänta sig av fullängdaren: skramlig rock med trevliga melodier.

Vad tycker jag om skivan då? Ja, det är kanske inte min kopp av te, lite för mycket skrammel och för få takbyten för att jag ska vara helt nöjd men vissa låtar som "All Because Of You" och "Full Steam Spacemachine" tycker jag är bra och diggar med till.
Videon till "All Because Of You"
ser du nedan. Läser mer om Royal Republic gör du här.
Uppdatering 100201:
Nedladdningslänken till låten är borttagen då kampanjen är över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar