måndag 22 februari 2010

Crossing The Rubicon - förra årets bästa skivaDet är väl hög tid att skriva några ord om förra årets bästa skiva. Och det är inte progrökaren "The Incident" från Porcupine Tree. Det är inte heller blytunga "Evangelion" från Behemoth. Det är inte ens Kents "Röd". Nej, dessa skivor må vara bra men den jag fastnat för är faktiskt "Crossing The Rubicon" med The Sounds. Kanske några av er sätter morgonkaffet (eller kvällskaffet, beroende på när ni läser detta) i halsen och undrar vad det hänt med mig? Jag har iochförsig vart inne och nosat på bandet tidigare men jag blev förvånad själv över att jag gillar skivan så mycket. Jag kan helt enkelt inte värja mig för alla melodier som bara väller över en när man kört igång plattan, levererade med röst, gitarr och keyboard. Alla låtar håller hög klass, jag gillar till och med den halvknäppa "Beatbox".

Läser man diverse tidningars recensioner av skivan så verkar de inte hålla med mig då de överlag ger den en trea i betyg (SvD, Expressen).
Lyssna på "Crossing The Rubicon" på
Spotify och kolla in videon till "No One Sleeps When I'm Awake":

Japp, snacka om ett inlägg med dålig timing. Nyår var för en och en halv månad sedan och skivan släpptes för snart ett år sedan, men sent ska syndaren vakna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar