måndag 15 februari 2010

Tomas Andersson Wij - Spår, melankoliskt, sparsmakat och braJag har tidigare inte lyssnat direkt mycket på Tomas Andersson Wij men har nu fått möjlighet att lyssna på hans nya skiva "Spår" som släpps den 24 februari.

När jag satte på den hemma så började lillgrabben spontant applådera efter en låt (tror det var "Svenska Zombies") och sambon sa att hon gillade skivan. Själv var jag inte riktigt lika övertygad vid den första lyssningen. Det var först när jag satte mig ner i lugn och ro med texthäftet till hands som jag verkligen började uppskatta skivan. Jag hörde melodierna som, trots den avskalade ljudbilden, finns där. Eller trots... kanske framhävs melodierna mer tack vare ljudbilden? Texterna är melankoliska och personliga där både döden ("Allt Är Bättre Än Ingenting") och släktskap ("Spår") avhandlas med väl valda ord sjungna med Tomas karaktäristiska röst.

Om jag ska summera så kan jag säga att det är en bra skiva som ska avnjutas i lugn och ro så att man kan lyssna på texterna. Favoriter på plattan är just nu: "Jag Hör Dig Dåligt", "Svenska Zombies" och "Stjärnorna".

Tomas Andersson Wijs hemsida hittas en sevärd dokumentär om inspelningen av "Spår". Vill du nu ha mer av Tomas så ska du hålla ögonen öppna för en eventuell intervju här på bloggen.

2 kommentarer:

  1. Härlig blogg!! kika gärna in min också! Den handlar om musik, konserter och lite annat smått och gott!

    SvaraRadera
  2. Missa inte: http://forumtaw.webb.se

    SvaraRadera