fredag 12 februari 2010

Virtual Piano - riktigt bra webbaserat pianoI det här inlägget så sökte jag orsaker till att inte börja lära mig spela piano, fast jag egentligen vill. En av orsakerna var att jag inte äger något piano eller keyboard och det är ju faktisk en rätt viktig del i sammanhanget.

Det finns många sidor med webbaserade pianon men nästan alla av dessa är alldeles för slöa och svåra att få att låta bra, så det har inte varit något alternativ. Tills nu, då jag upptäckte Virtual Piano.
Man använder datorns tangentbord för att spela på de vita pianotangenterna. De svarta kommer man åt genom att hålla nere shiftknappen. Det kan låta lite krångligt, men redan första gången jag satt och testade började jag få kläm på det. Det viktigaste är att det inte blir någon fördröjning när man trycker ner en knapp och det sköter Virtual Piano galant.

Om du tycker det låter intressant så kan jag verkligen rekommendera sidan.

1 kommentar:

  1. Wow, jag fastnade på den sidan i trekvart innan jag kunde slita mig. Helt underbart!

    Men jag får nog se till att öva på min fingersättning lite, för det funkar inte att titta på tangentbordet varannan sekund samtidigt som man försöker hänga med i "Never gonna give you up".
    Grymt tips, tack!

    SvaraRadera