fredag 12 mars 2010

Opeth - The Throat Of WinterLagom till konserten på Cirkus i slutet av denna månad så föräras vi med en helt ny låt från Opeth. Tillsammans med grupper som Killswitch Engage, Trivium och Dream Theater så släpper gruppen låten "The Throat Of Winter" till spelet God Of War III på en EP.
När jag läste detta antog jag att det var en hård historia då spelet verkar vara ett blodigt actionspel, men så fel jag hade. Sällan eller aldrig förr har Opeth låtit så progigt: det är baklängesgitarr, moog och mellotron blandad i en komplex kompott och inte ett growl så långt örat kan höra. Är detta en föraning hur gruppen kommer låta på framtida skivor?
4 kommentarer:

 1. Bra så klart, Opeth har ju inte gjort en dålig låt. Men förhoppningsvis släpper de inte dödsmetallen och growlandet, utan fortsätter sin sköna blandning av metall/prog.

  SvaraRadera
 2. Growlandet och dödsmetallen är ju en väsentlig del av Opeth men om jag ska gissa så tror jag att bandet är på väg bort från den stilen till förmån för den mer progressiva. Men det är bara min gissning.

  SvaraRadera
 3. KALASBRA LÅT! Heja Opeth! Mera prog? kolla på min blogg.

  SvaraRadera
 4. Brutalt bra som Vanligt med Opeth, Och äntligen får man höra lite moog också!!

  Tufft med det sista (Tänker på Al Di Meola)partiet, det hörs vad dom har för influenser minsann..ännu mera prog och ensemplepartier med hammond, moog och gitarr..och jag blir lycklig!!

  SvaraRadera