måndag 19 april 2010

Ordningen är återställdJag skrev att helvetet frös till is i ett inlägg förra året då jag läst en krönika av aftonbladsskribenten Fredrik Virtanen faktiskt erkände att han lyssnar på progressiv rock. Sedan dess så har gruppen Muse som ibland kallas prog seglat upp och blivit en av de största artisterna för tillfället samtidigt som Opeth säljer ut Royal Albert Hall. Kan det vara så att den så konstiga, tråkiga, olyssningsbara genren progressiv rock håller på att bli folkkär igen (under några år i början på sjuttiotalet var den faktiskt det)?

Men nu verkar ordningen vara återställd, häromdagen dök en klassisk hata-prog-krönika upp i Allt Om Stockholm signerad Lovisa Madås. Förr så kunde jag bli irriterad över de ständigt återkommande påhoppen på "min" genre, men nuförtiden tycker jag att det är rätt underhållande att läsa mer eller mindre insatta sågningar av en fyrtioårig musikrörelse som utan tvekan är den mest mångsidiga man kan hitta.

Vi hittar ingen ny infallsvinkel i Lovisas krönika utan det är samma gamla vanliga klagande på långa låtar och obskyra takter. Hon avslutar dock lite roligt med att det du är rädd för är ditt öde vilket skulle betyda att hon faktiskt är en progare innerst inne. Ska man gå efter min tes att alla som är musikintresserade förr eller senare kommer börja lyssna på prog så vet du nog vad du har att vänta, Lovisa.

Det verkar också som att hon rört upp lite känslor för det har i skrivande stund lagts 95 stycken kommentarer som dels säger att hon har fel samt är upprörda över att hon skrev att Frank Zappa saknade humor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar