tisdag 13 april 2010

Yes - MadrigalJag hade, inspirerad av South Park-avsnittet "Whale Whores", förberett ett inlägg som skulle heta "Vallåtar" och letat upp videor till Gojiras "Flying Whales" samt Yes "Don't Kill The Whale". När jag kollade på den sistnämnda så upptäckte jag en länk till en promovideo till låten "Madrigal" från samma Yesskiva som "Don't Kill The Whale", nämligen den minst sagt ojämna "Tormato" (1978). "Madrigal" är skivans höjdpunkt även fast den i Yessammahang är riktigt kort, bara 2:25 minuter lång. I melodifestivalsammanhang hade den varit normallång. Den bjuder också på en oförglömlig textrad som bara Jon Anderson kan skriva: "My friend, he of fantasy, dancing with the spirit of the age".
Hur som helst så hade jag inte sett promovideon förut så jag tänkte dela med mig av mitt fynd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar