onsdag 19 maj 2010

Atomic Swing har just upptäckts av migJag sökte på Rolling Stones låt "Waiting On A Friend" på Spotify och såg att Atomic Swing gjort en låt med samma namn. En cover var min första tanke men visade sig vara en egen komposition.

Jag har inte lyssnat på gruppen mer än de låtar som spelades på radio på nittiotalet även fast jag gillar Niklas Frisks gitarrspel starkt. Nu visar det sig att han är en hejare på att skriva låtar också. Efter "Waiting On A Friend" körde jag igång "Suburban Wing" och den visade sig också vara en topplåt. Glad i hågen började jag lyssna på samlingsalbumet "In Their Finest Hour" (länk Spotify) och det står snabbt klart att låtarna är fyllda med fina melodier, finurliga texter och spännande infall. Det enda som jag kan ha en liten invänding mot är att Frisks engelska uttal inte direkt håller Alexander Skarsgård-klass. Detta är dock något som jag snabbt slutade bry mig om.

Hittade ingen av de ovan nämnda låtarna så jag lägger in en video med "In The Dust".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar