måndag 17 maj 2010

Katie Melua - The House, fin röst som söker bra låtarDen stora behållningen med skivan "The House" är Katie Meluas starka fina röst. Den kommer verkligen till sin rätt när den placeras i en bra låt. Tyvärr så är inte hela albumet fyllt med låtar som tilltalar mig för att jag ska tycka att det är en kanonplatta, men det finns tillräckligt med sådana för att jag ska tycka att skivan är bra. Några exempel på sådana är "The Flood" (som jag skrev om här), "No Fear Of Heights" och "The House".

Wikipedia så står det att hon skapar musik i genrerna jazz, blues och folk-pop. Kanske har samarbetet med William Orbit fått henne att ändra inriktning till ett mer poporienterat sound för så otroligt mycket jazz och blues kan inte jag hitta på albumet. Nu har jag inte lyssnat på någon annan skiva från Katie så "The House" kanske följer en tidigare inslagen linje men för att jag ska bli riktigt nöjd hade jag velat haft lite mer experimenterade som man kan hitta på exempelvis "Tiny Alien".

Men, för att sammanfatta, Melua har en härlig röst som tilltalar många och skivan kommer säkert att växa för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar