onsdag 26 maj 2010

Lotess - Brev Från En PrinsessaJag kan börja med att konstatera att Lotess, eller Therese Engdahl som hon heter, inspirerats av gruppen Kent. Man hör tydliga influenser både här och var i hennes låtar. Nu finns det två vägar man kan ta med det faktumet: antingen kan man hänga upp sig på detta och sitta och irritera sig eller så kan man faktiskt uppskatta Lotess fina röst och den samling av starka låtar som finns på debutskivan "Brev Från En Prinsessa". Jag valde det senare och det ångrar jag inte. Av de kompetenta och självutlämnande stycken som hittas på albumet så gillar jag för tillfället "Ryggen Rak", "Vore Jag Gjord Av Sand" och "Inte Som Andra" extra mycket.

Lotess, som tidigare sjungit på engelska, berättar följande om bytet till svenska:

Nu går jag till grunden av mitt musikaliska hjärta, och jag har fokuserat mer på texter och melodier än stora produktioner. När man sjunger på svenska så känns texten så oerhört tydlig. Ibland blir det så ärligt att man nästan hajar till inför orden, men jag är väldigt nöjd.

Jag rekommenderar den här skivan och den kommer släppas 2 juni. Tills dess kan ni lyssna på några låtar på Spotify, MySpace och Lotess hemsida.

5 kommentarer:

 1. är det inte så att Camela Leierth som varit förband åt kent, skrivit låtar tillsammans med Lotess? kanske därför man blivit lite inspirerade!?

  har du för övrigt någon som helst aning om var man kan förhandsboka skivan?

  SvaraRadera
 2. Inte omöjligt att det är därifrån inspirationen kommer från.

  Jag vet inte var man kan förboka skivan men jag har mailat och frågat.

  SvaraRadera
 3. Det går inte att förboka skivan men den finns att köpa på de vanliga försäljningsställena från och med 2 juni.

  SvaraRadera
 4. tack så hemskt mycket för att du skrev det. då är det bara att se fram emot 2 juni nu (dessutom kommer Camela Leierths skiva den dagen också, underbart).

  SvaraRadera
 5. Camela har varit med på några av låtarna, men framför allt Per Aldeheim och David Rosengren, samt Lotess själv, förstås. Riktigt bra!!

  SvaraRadera