tisdag 18 maj 2010

Page - Nu, purfärsk retrosynthJag pratade med en ljudteknikerbekant som berättade att i princip alla trumljud på metalskivor nuförtiden förbättras elektroniskt i efterhand. Hade åttiotalets hårdrockare känt till detta hade de väl sparkat bakut då det värsta de visste var syntharna. Nu nästan trettio år senare är det mer elektronik i metal än det någonsin var i dåtidens synth.

Var vill jag komma med det här då? Jo, jag har just lyssnat på svenska gruppen Pages comebackskiva "Nu" och det som slår mig, en rätt sparsam lyssnare på synth, är att det låter som plattan lika gärna kunde vara inspelad 1984 som 2010. Kanske är det en begränsing då genren är väldigt förknppad med vissa synth- och trumljud? Byter man ut dessa så kan det lätt bli att man ramlar utanför genreramarna. Det har som sagt inte Page gjort, de kör stenhårt med gamla instrument och turligt nog gillar jag dessa gamla ljud.

Låtarna på "Nu" har dock en tendens att låta lite snarlika varandra vilket gör att helhetsintrycket dras ner lite men låtar som "Tätt In På" och "Alla Som Väntar" gör att jag kan sammanfatta mitt möte med Page som riktigt trevligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar