tisdag 1 juni 2010

Caravan och BU2B - två nya låtar från RushDå har två låtar släppts från Rush kommande skiva "Clockwork Angels": "Caravan" och "BU2B" heter dessa och låter väldigt lika låtarna på föregående skiva "Snakes & Arrows". Det är någonting med mixningen på Rush nuförtiden som gör att alla instrument och sången smälter ihop till en gröt som blir jobbig att lyssna på. Tråkigt eftersom låtarna är helt okej. Kanske är det kvaliteten på YouTube-klippen som spökar men jag har haft samma känsla tidigare när det gäller Rush senare album. De flesta hyllar gruppens mer rockiga sound men jag skulle inte ha något emot ett gäng fläskiga synthar i deras låtar.
Som vanligt är jag lite hårdare i min kritik mot Rush eftersom de tillhör en av mina favoritgrupper och jag vet ju vad de kan, men det viktiga är ändå att det händer saker och att de förhoppningsvis styr kosan mot Europa.

"Caravan":
"BU2B":
Uppdatering 100609:
Klippen är borttagna från YouTube men jag hittade dem på Grooveshark istället. Med bättre ljudkvalitet så jag kan inte skylla på det längre då jag säger att jag fortfarande inte är direkt imponerad.

3 kommentarer:

 1. Du vet inte vad du pratar om! The 2 new songs are awesome!

  SvaraRadera
 2. Yes, tyvärr har Rush sabbat hörseln. Det hände redan på 90-talet. Deras plattor, efter Presto, lider alla av samma grötiga mixningar. Alex Lifesons gitarr ligger också för långt fram i ljudbilden. Eftersom han envisas med att nu för tiden ha ett skitjobbigt gitarrljud så blir öronen fort trötta.

  Jag saknar också syntmattorna. Men jag tror jag skulle gilla bandets senare material mer om mixarna var mer luftiga och inte så jäkla komprimerade. Dålig mastring helt enkelt. Lyssna på GnRs Chinese democracy, det går att mastra ett modernt sound på gammalt vis så att öronen inte tröttna efter två låtar.

  SvaraRadera
 3. Håller med dig om att ljudet är mycket bra på Chinese Democracy. Rush borde ta lärdom av Axl (nog första och enda gången jag skriver den meningen).

  SvaraRadera