onsdag 30 juni 2010

Kent - En Plats I Solen, som Röd minus experimentlustanEgentligen skulle man kunna läsa min recension av Kents näst senaste album "Röd" då jag får samma känsla av den som jag får av "En Plats I Solen". Det är överlag bra låtar där melodierna döljs bakom tråkiga electronicainslag som skulle passa bättre i en remix men med lite mindre experimentlusta än den tidigare skivan. Skrapar man på ytan så hittar man som vanligt några riktiga toppenlåtar men jag kan inte sluta tänka att jag hört detta tidigare, att ackordföljder, fraseringar och textrader återanvänts. Men ibland glimtar Jocke Bergs genialitet fram där han sätter ord på meningslöshet, ångest och hopplöshet som ingen annan, förutom möjligen Per Persson, kan. Exempel på detta är "Respekt Ärlighet Kärlek", "Varje Gång Du Möter Min Blick" och "Passagerare".

I en kommentar på ett tidigare Kentinlägg så skrev en anonym läsare att Kents olika stilar alltid släpps i tre skivor och om det stämmer så borde nästa album bli mer intressant. Kanske gör gruppen en egen tolkning av "Metal Machine Music"?

Skivan finns på Spotify för den som vill lyssna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar