fredag 30 juli 2010

Lykke Li designar välgörenhetströjorGillar du Lykke Li och vill göra en god gärning under festivalen Way Out West så kan du passa på att köpa en (eller flera) unika t-shirtar designade av nämnda artist. Tröjorna finns i 300 exemplar och kostar 300 kronor styck och all vinst går till direkt till arbetet i krisdrabbade Kongo-Kinshasa.

Om Läkare Utan Gränsers arbete i Kongo-Kinshasa:

Det pågår ett krig i östra Kongo-Kinshasa. En bortglömd konflikt där oskyldiga mördas, kvinnor våldtas, barn kidnappas och hundratusentals människor befinner sig på flykt.

Trots att det finns de som hävdar att läget i östra Kongo-Kinshasa har stabiliserats, fortsätter våldet mot civila oförminskat. Varje dag bevittnar Läkare Utan Gränser övergrepp på lokalbefolkningen av olika beväpnade grupper.
– De som bor här är måltavlor för många typer av övergrepp: mord, kidnappningar och våldtäkter är vanliga, säger Luis Encinas, fältkoordinator för Läkare Utan Gränser. Det är en våldsam taktik som används för att ingjuta skräck i människor. Våra patienter berättar de mest brutala historier om barn som tvingas döda sina föräldrar eller människor som brinner inne levande.
Mer information om detta hittas här och här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar