måndag 12 juli 2010

Rockweekend 2010, dag 1: solsken och Cronos

Så var det då dags då, efter konkurser, stämningar och avbokningar så var det äntligen dags för årets upplaga med Rockweekend. Den största skillnaden från fjolårets festival var vädret som i år bjöd på sol och medelhavsvärme. Tillsammans med ett gäng kompisar gick jag till festivalområdet med inställningen att ha det roligt och hoppas att bli positivt överraskad då årets artister, på papperet, inte var några otroliga favoriter.

Det första bandet som spelade när vi travade in på området var Obituary som manglade på men då jag aldrig lyssnat på dem så var det svårt att uppfatta nyanserna mellan låtarna och vårt intresse höll inte hela konserten. Vi drog oss tillbaka till min kompis svärföräldrars hus och drack lite öl och kom tillbaka lagom till Tarjas tredje låt.
Jag har aldrig gillat Nightwish och jag kommer inte börja lyssna på Tarja heller då jag har haft svårt för hennes operarock. Låten som hon sjöng, eller slaktade, var Alice Coopers "Poison" och i mina öron lät det väldigt illa. Jag vet att många gillar henne men jag tyckte inte alls om det. För att citera min kompis så är hon "lika mycket hårdrock som Malena Ivarsson".
Stannade kvar några låtar men övergav finskan för att se några låtar från Gasoline Queens avskedskonsert och de gav verkligen allt uppe på scen.
Scenerna ja. Av någon anledning hade de båda mindre scenerna placerats parallellt med den stora scenen vilket ledde till att man hörde musiken från två olika grupper samtidigt. Flyttade man sig till höger så avhjälptes detta rätt bra men jag skulle vilja ha en bättring till nästa år.

20100708_234505_546671

http://rockfoto.nu/artists/Annihilator/gig/20100708/13284/photos/97925. FOTO: Mikael Olsson/ROCKFOTO

Var det bara besvikelser och halvdana uppträdanden dag ett? Nej, höjdpunkten var thrashgruppen Annihilator som spelade en förvånansvärt omväxlande variant av genren som inte alls känns daterad.
Glad i hågen så gick jag och kastade några getögon på lösskäggscoverbandet ZZ Rock och Bloodbound som fick lite svårt att hålla den pampiga stämning som sattes i intromusiken som bestod av "Carmina Burana".

20100709_165856_791577

http://rockfoto.nu/artists/Venom/gig/20100708/13282/photos/97949. FOTO: Mikael Olsson/ROCKFOTO

Det enda förhållande jag har till Venom var att under min uppväxt berättade brorsan att de var djävulsdyrkare och att det lät illa. Med de orden i bakhuvudet så kollade jag på gruppen, som var kvällens sista akt, och det jag kan väl säga att brorsan inte var så fel ute även om det dragits ner på djävulsdyrkarspåret förutom i texterna. I ärlighetens namn så lät det inte så illa som jag trodde det skulle låta men efter inledande "Black Metal" kändes det som att jag hade hört nog.

Så en första dag där behållningen var Annihilator och vädret så åkte jag hem och gjorde mig redo för dag två som ni kan läsa om imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar