lördag 11 september 2010

Linkin Park - A Thousand Suns, något helt annatJag undrade i det här inlägget var Linkin Park är på väg med sin musik baserat på de två låtarna "The Catalyst" och "Wretches And Kings" och kan nu konstatera att gruppen reser mot okänt mål då det inte låter som något annat som bandet gjort tidigare. MTVs James Montgomery anser i en artikel att nya albumet "A Thousand Suns" är Linkin Parks motsvarighet till Radioheads "Kid A" då även de i och med den skivan mer eller mindre övergav den säkra framgångsformel som fört dem till toppen. Jag kan inte annat än att hålla med James.
Vad tycker jag då om skivan? Jo, jag tycker den är riktigt bra: det experimenteras med både ljud och låtuppbyggnader och man vet aldrig vilken vändning låtarna ska ta. Det närmaste jag kan beskriva är en blanding av Radioheads "In Rainbows", Airs "10 000 Hz Legend" och Coldplays "Viva La Vida". Och även om skivan inte når upp till dessa album så är den på god väg och jag kan inte annat än varmt rekommendera den.

Vad tycker ni inbitna Linkin Park-fans om "A Thousand Suns"? Applåderar ni det nya eller tycker ni att gruppen förlorat sin själ?

Lyssna på Spotify.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar