fredag 3 september 2010

Spotify till hembio, del 2: fler funderingar

I och med husköpet så har jag börjat fundera på hur man ska få Spotify till hembion (se närmare förklaring i det här inlägget). Det finns några andra lösningar än de som radades upp i det första inlägget.

Dels så kan man köpa en ljudsändare (
kanske sån här) som gör samma sak som ett virtuellt ljudkort men som kopplas direkt in i förstärkaren. Kostar mer än Jamcast men man slipper ha PS3:an igång.

Sonos har inlett ett samarbete med just Spotify vilket gör att man snart kan använda sig av tjänsten i deras produkter. Problemet i det fallet är att det inte rör sig om de allra billigaste apparaterna på marknaden. Jag har planer på att testköra Sonos S5 under hösten och jag lär nog återkomma med mina intryck om denna. Se videoklippet nedan för en presentation av detta samarbete.
Sony presenterade igår en kommande tjänst kallad
Music Unlimited powered by Qriocity. Det är deras egna streamingtjänst som ju kommer att konkurrera med bland annat Spotify. Den ska byggas in i en hel mängd av företagets produkter, däribland Play Station 3, vilket troligen kommer resultera i att man kan se sig i stjärnorna efter en Spotifytjänst i PS3. Music Unlimited kommer att kosta pengar och kommer säkert att bli jättebra men personligen hade jag sett en annan lösning.Det finns ännu ett alternativ som inte involverar Spotify över huvud taget: man kan använda sig av
Grooveshark. Det är en webbläsarbaserad tjänst (som jag skrivit om här) som fungerar i PS3:s egna webbläsare. det största problemet med detta är att den är rätt svårnavigerad, speciellt om man ska navigera i en konsol. Dock fungerar den som ett komplement då artister som inte finns i Spotify kan hittas där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar