tisdag 7 september 2010

Vart är Linkin Park på väg?

Det ska erkännas att jag inte lyssnat på varenda ton som Linkin Park gett ut under åren men jag uppskattade senaste skivan "Minutes To Midnight" då jag tycker att de där blandade en experimentlusta med det sound som gjorde dem kända. Nu har två stycken låtar från kommande skivan "A Thousand Suns" hittat ut och man kan lugnt säga att experimenterandet fortsatt. "The Catalyst" låter som något som skulle platsa på Muse senaste skiva. Personligen gillar jag den låten och jag kan uppskatta att de vill hitta nya vägar i musiken men risken är att några av de gamla fansen försvinner då det exploderande ursinnet inte går att hitta. För att sätta sin fans på mer prov så är låt nummer två mer eller mindre en raplåt. Rap har ju varit en ingrediens i bandet från början men mig veterligen är det den första låten som enbart innehåller rap.
Ett långt inlägg om en grupp som jag inte är överdrivet intresserad av men jag fascineras av vägen som de valt. Eftersom de är så stora så har de antagligen fått fria händer att göra vad de vill och har då gått helt enkelt gjort en skiva som gör att de kanske kommer tappa publik men som känns rätt för dem. De förtjänar då min respekt men får kanske inte min lyssningstid.

"The Catalyst":"Wretches And Kings":

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar