tisdag 19 oktober 2010

Spotify till hembio, del 4: vinnarenDå har jag efter funderande och testande kommit fram till hur jag ska göra för att få ljudet från Spotify till min hembio. Och valet föll på programmet Jamcast. Hur kom jag fram till det då? Det ska jag nu berätta.
Eftersom flytten till huset verkar innebära att man pytsar pengar in i bottenlösa hål kom jag fram till att lösningen som jag väljer inte får vara alltför dyr. Detta beslut betyder att lösningar som
iPod, netbook, Sonos, Squeezebox och Audio Pro WF100 faller bort även om de kanske är ett bättre alternativ.

Kvar har vi då FM-sändare, sladd, Roxcore musiksändare och det virtuella ljudkortet Jamcast.

FM-sändare är ju onekligen en enkel lösning. Tyvärr så blir ljudet inte helt brusfritt och det är lite klurigt att hitta en frekvens som inte störs av vanliga radiokanaler.

Jag var länge inne på att köpa en Roxcores musiksändare då den har ett överkomligt pris och är enkel att hantera men efter att ha läst runt lite på nätet så verkar den ha problem med att den stör ut det trådlösa nätverket.

En sladd från datorn är ju den mest klassiska lösningen men för att komma fram till förstärkaren så behöver jag nog 20 meter sladd och för vad en sådan kostar så kan man lika gärna köpa programmet Jamcast från Software Development Solutions ($29.99). Fördelen med detta program, som till slut gjorde att jag valde det, är att priset är överkomligt, ljudet skickas trådlöst till förstärkaren via min PlayStation 3 och, det viktigaste, ljudet blir riktigt bra.

Nackdelen är att, och det är det samma för alla budgetalternativ, att man måste gå till datorn för att styra ljudet samt att en extra enhet (PS3) måste köras igång. Detta är dock ett överkomligt sätt för mig att få Spotify till vardagsrumssoffan med de finansiella begränsningar som för tillfället råder.

Avslutningsvis så ska jag säga att mitt resonemang i de här inläggen är baserat på den utrustning som jag har sedan tidigare. Hade jag inte haft en PS3 så hade nog valet blivit något annat, men nu har jag det och jag känner mig nöjd med Jamcast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar