måndag 29 november 2010

Ghost - Genesis

Ni vet hur det är: man hittar en skiva som man tycker är riktigt bra och lyssnar bara på den. om och om igen tills dess att man nästan blir trött på den. När jag upptäckte den progressiva rocken i början på nittiotalet hittade jag sådana skivor hela tiden men det har blivit mer sällan numera. Ända tills alldeles nyligen då jag fastande för Gösta Berlings Sagas senaste skiva "Detta Har Hänt" (inlägg här). Det blev så "illa" att jag fick begränsa mig så att jag inte spelade sönder den. Räddningen kom i form av Ghost "Opus Eponymous" som jag nu repeterar in absurdum (och skrev om här). Deras Black Sabbath-hårdrock tillsammans med oemotståndliga refränger är så bra att till och med deras rätt fåniga texter passar in.
Favoritlåten från skivan är dock en instrumental historia som går under namnet "Genesis".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar