måndag 1 november 2010

Jon Anderson och Rick Wakeman släpper skiva

Förra året undrade jag om Jon Andersons medlemsskap i Yes var på upphällningen. Nu vet vi bättre: ja, det var den. Benoit David och Oliver Wakeman är nu fullvärdiga medlemmar av gruppen och de turnerar världen runt och verkar trivas med det.
Vad är då det naturliga för Jon och Rick Wakeman att göra då? Självklart turnera med ett rivaliserande mini-Yes kallat Anderson Wakeman Project 360. De verkar inte kunna hålla sig ifrån varandra för otaliga är turerna mellan olika Yesmedlemmar och det här är ännu en konstellation att hålla reda på. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om mina gamla hjältars agerande men jag kan aldrig tro att någon är riktigt nöjd med situationen (förutom Benoit och Oliver då).
I alla fall är Jon och Rick på gång att släppa en skiva, "The Living Tree", och det är väl musiken som är det viktiga i slutändan? På YouTube kan man lyssna på låten "Forever" och ingen kan missta sig för vilka två som är involverade: det är Jons ljusa röst till Ricks klaviaturspel. Men jag tycker låten är rätt tråkig och det blir mer en axelryckning från min sida. Jag gissar att Anderson Wakeman Project 360 blir ännu en parentes i den brokiga historien om Yes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar