fredag 21 januari 2011

Kanye West - My Beatiful Dark Twisted Fantasy, troligen det bästa hiphop-albumet jag hörtJag trodde att det var slutskrivet om Kanye West på bloggen i och med att jag nämnde hans progsamplingar från senaste plattan "My Beatiful Dark Twisted Fantasy". Men så fel jag hade: jag tänkte att jag måste ge albumet åtminstonde en genomlyssning då han haft så bra samplingsmak. Förutom King Crimson så samplas Mike Oldfields samarbete med Jon Anderson: "In High Places". Men detta är bara grädden på moset då låtarna är så pass innovativa och bra att de faktiskt skulle klara sig utan proginslagen. Man vet aldrig vilken riktning de kommer ta. Ett piano här en gitarr där, stråkar och nynnande till "Iron Man". Gästartisterna, Jay-Z och Nicki Minaj för att nämna två, är så skickliga och passar in så bra att jag verkligen undrar om det är samma Kanye vars musik jag inte alls gillade innan den här skivan.

Så om ni bara ska lyssna på en hiphop-skiva i år så råder jag er att lyssna på denna. Den finns på Spotify.
Nedan ett klipp med låten "Runaway".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar