onsdag 26 januari 2011

Lyssna på 1001 album innan du dörVarje blogg med självaktning måste ha ett mastodontprojekt som gärna sträcker sig över några år och i princip är omöjligt att slutföra. Så en tanke föddes när jag hittade en lista med plattor från boken "1001 Albums You Must Hear Before You Die": jag ska lyssna genom alla skivor som jag inte hört, vilket är förvånansvärt många, och skriva om dem. Sedan började jag fundera och räkna: säg att jag lyssnat på en tiondel av skivorna. Jag har då ungefär 900 skivor att plöja genom och recensera och det vet jag inte om jag orkar. Jag kommer dock att använda listan för att få inspiration och öka min musikallmänbildning och om jag hittar några guldkorn kommer de att leta fram sig hit till bloggen. Om ni promt vill läsa om varenda skiva så finns det andra på nätet som tagit sig an uppgiften.

Okej, då har jag alltså en lista med en herrans massa skivtips vilket leder till nästa problem: även med hjälp av Spotify, Grooveshark och diverse ljusskygga torrentsidor så är det minst lika mycket jobb att hitta skivorna som att lyssna på dem. Ska jag lägga ner? Icke! Turligt nog har den rumänska radiostationen Radio3Net lagt ut alla skivorna på sin sida för lyssning. Så nu är det bara att ladda ner Excel-dokumentet som jag gjort i ordning och börja bocka av.

2 kommentarer:

  1. Äntligen något att göra på jobbet!

    SvaraRadera
  2. Jag är inte fullt lika entusiastisk då jag till viss del måste genomlida sagda lista..

    SvaraRadera