onsdag 12 januari 2011

Spotify till hembio, del 5: Jamcast-guideLäste att Spotify nu officiellt stödjer Squeezebox Touch och Squeezebox Radio. Kul att det kommer fler produkter som bäddar in Spotify. Själv använder jag fortfarande testvinnaren Jamcast från min artikelserie där jag gått genom olika alternativ för att få musiktjänsten till hembion.
Det är inte jättesvårt att få ljudet till hembiohögtalarna men det är ändå några steg som måste göras och jag tänkte att jag skulle lägga ut en guide om hur man går till väga.

Vad som behövs: dator, nätverk (i mitt fall trådlöst), programmet Jamcast (kostar $29.99 och köps här), Spotifykonto, PlayStation 3, hemmabio.

  • Börja med att installera Jamcast. Det är enkelt och har man installerat ett program på en dator tidigare så är det inga problem.
  • Sätt igång ditt PlayStation 3. Jamcast borde då automatiskt hitta konsolen och kontakt upprättas.
  • Stäng av alla ljudutgångar (högtalare, hörlurar) på datorn. Detta för att ljudet är ungefär 10 sekunder fördröjt när man spelar upp det i PlayStation 3:an och det kommer låta väldigt intressant (läs: illa) med samma låt med denna fördröjning.
  • Sätt igång förstärkaren.
  • Gå in i PlayStation 3:s meny där en Jamcast-ikon borde dykt upp som en mediaserver. Gå in på Musik > Jamcast > Playlists > Virtual Soundcard.
  • Gå till datorn och kör igång Spotify. Efter cirka 10 sekunder kommer ljudet.

Kom ihåg att det alltid är fördröjning så om du byter låt kommer den inte börja spelas direkt utan först när den buffrat.

Jag hoppas att denna guide kan vara till hjälp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar