fredag 11 februari 2011

Groovylists - konvertera spellistor från Spotify till Grooveshark


Som jag skrivit om tidigare så har Spotify stoppat många låtar som sträcker sig längre än 10 minuter. Detta är förstås mycket irriterande och jag har skickat iväg en fråga till Universal om när vi kan förvänta oss att de kommer tillbaka men jag har inte fått något svar. Så om man fortfarande vill strömma exempelvis Rush så är det Grooveshark som gäller. Jag har tidigare skrivit om tjänsten och har mina invändningar mot dess sökfunktion. När man söker efter en grupp eller en skiva så får man upp en hel drös sökresultat där samma låtar listas vilket gör att man manuellt måste sortera för att få den skiva man är ute efter.

Då kan sidan Groovylists komma väl till pass. Man kopierar HTTP-länkarna från Spotify går till Groovylists och klistrar in dessa i en ruta och vips så får man en widget från Grooveshark med sin musik. Självklart hade det varit bättre om skivbolagen inte strulat en massa men tills dess att de fixar detta så kan Groovylists vara en räddare i nöden.

2 kommentarer:

  1. Grooveshark kan ersätta Spotify

    Utbudet i Grooveshark bygger på att användare laddar upp musik de har köpt.
    Det finns även en sida som heter Groovylists som Konvertera dina Spotify , LastFM och iTunes spellistor till Grooveshark.
    Du kan även att se Grooveshark spellistor på Sheen`s TRADING RADIO o TV.

    SvaraRadera