torsdag 3 februari 2011

Långa låtar borta från Spotify

Glad i hågen tänkte jag lyssna på Rush skiva "A Farewell To Kings" på Spotify, som står för majoriteten av mitt musikintag, men till min fasa såg jag att de två långlåtarna "Xanadu" och "Cygnus X-1 Booke One: The Voyage Prolouge" är bortplockade.Jag befarade det värsta och klickade mig vidare till andra rushalbum. Och det visade sig att alla låtar över tio minuter är borta från Spotify.Jag kollade vidare på Genesis och Yes men dessa ligger turligt nog kvar. Däremot så har både Mike Oldfield och Dire Straits drabbats av samma irriterande rensning.Vad beror detta på då? Ja, man kan ju bara spekulera men helt klart är det ju pengar involverat. Vad jag förstår så får ju artisterna betalt per lyssnad låt och om en låt klockar in på tjugo minuter så blir det lite klirr i kassan om man ser till att det blir samma pengar som treminutersradiohitsen. Kanske är det i samband med USA-lanseringen som detta ses över? I Rush fall så är även en
återutgivning av gamla plattor i faggorna och då kanske deras skivbolag tycker det är dumt att allt ligger på Spotify när de ska dra in pengar på skivorna.

Detta är som sagt spekulationer men om det här är en permanent lösning så får jag nog ta mig en funderare om Spotify är tjänsten för mig.

4 kommentarer:

 1. Det finns nog långa låtar på Spåttify, kolla t.ex. Transatlantic, men tråkigt är det ju att dom förstör gamla godingar sådär.

  SvaraRadera
 2. Av någon anledning så har inte Mike Oldfields Amarok stoppats. Den är ändå en timme lång.

  SvaraRadera
 3. men va, fan vad löjligt!

  SvaraRadera
 4. Alestorms låtar är borttagna

  SvaraRadera