måndag 14 februari 2011

Svar på varför de långa låtarna är bortplockade från Spotify

Det är inte bara jag som frågat mig varför låtar över tio minuter är bortplockade utan man får några träffar när man söker på nätet (exempelvis denna). Men jag har inte sett något svar från Universal Music Group som verkar vara det skivbolag som äger rättigheterna till de bortplockade artisternas alster så jag skickade helt sonika iväg en fråga till Universal och fick följande svar:

Våra internationella regler säger att låtar över 10 min ska låsas till albumet (samma på iTunes) vilket gör att de inte går att lyssna på. Vi håller på att kolla på om vi kan få låsa upp för Spotify.

Något kryptiskt utan förklaring på varför de internationella reglerna ska begränsa långa låtar. Eftersom jag gillar albumformatet så kan jag någonstans gilla tankesättet men resultatet blir ju att låtarna inte går att lyssna på alls vilket inte kan vara ett skivbolags intention. Jag tycker inte att det borde vara ett olösligt problem och enligt mailet håller de på att se över en lösning. Hoppas den kommer snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar