måndag 28 mars 2011

The Sounds - Something To Die For, starka melodier till electrokomp


Om man kollar på låttitlarna på The Sounds nya skiva "Something To Die For" så kan man tro att de lagt in några progcovers. Det finns "Dance With The Devil" (Phenomena), "Diana" (Comus) och "Wish You Were Here" (Pink Floyd). Nu är det inte några versioner av dessa låtar utan egenhändigt komponerade låtar.

Hur låter dessa då? Jag kan inte låta bli att jämföra The Sounds utveckling med Kents. Efter det att Kent släppt deras, som det verkar nu, magnum opus "Du & Jag Döden" så bytte de inriktning till ett mer elektroniskt sound på "Tillbaka Till Samtiden". Jag gillade inte riktigt de greppet då de fortfarande starka låtarna på något sätt drunknade i electronicakompet.
The Sounds har även de antagligen känt sig tvugna att ändra sig lite efter deras mästerverk "Crossing The Rubicon" och de gjorde det på samma sätt som Kent: att fläska på med diverse electroelement. Steget är förvisso lite kortare för dem än för Kent så det gör det på något sätt lite enklare att acceptera.

"Something To Die For" innehåller en hel massa starka melodier och refränger men den nya inriktningen mot en mer elektronisk ljudbild är inte rätt väg att gå om du frågar mig. Många av låtarna, exempelvis titelspåret, är riktigt bra vilket gör att skivan ändå får ett hyfsat högt betyg men det saknar det lilla extra som "Crossing The Rubicon" har.

Lyssna på Spotify och WiMP.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar