söndag 24 april 2011

Recension av Baron Banes konsert i Gävle 110421

Förra releasekonserten med Baron Bane som jag var på slutade med att ett brinnande notställ utlöste brandlarmet och en brandvägg åkte ner framför bandet. Kanske en av de mest spektakulära avslutningar på en spelning som jag sett och inte helt enkel att toppa. Men gruppen gör ett tappert försök i och med lanseringen av skivan "LPTO" genom att dela ut 3D-glasögon innan och under spelningens gång kommer texten Glasses On upp på projektionsduken och hela publiken lyder snällt. Kuber, koner och sfärer snurrar ut över bandet samtidigt som de spelar valda delar av sin nya skiva. Om det är bättre än brandinfernot är en smaksak men jag gillar verkligen att de försöker även fast det inte är ett fullsatt Ullevi som de spelar för.Hur var konserten då? Riktigt, riktigt bra. Låtarna på "LPTO" kommer verkligen till sin rätt när de spelas live. Gruppen är verkligen duktiga på att väva in udda rytmer med sina poplåtsrefränger och syntmattor till en helhet som verkligen tilltalar mig samt min sambo och två kompisar som alla enades om att det var mycket bra.

Frågan jag ställer mig är varför inte Baron Bane nått större framgång men jag har inget svar. Kanske är det maskimagen som ställer till det? Jag bryr mig dock inte utan är glad så länge gruppen fortsätter att underhålla mig både på skiva och scen.

1 kommentar:

  1. Lyssnade på några låtar och din beskrivning "duktiga på att väva in udda rytmer med sina poplåtsrefränger och syntmattor till en helhet" stämde verkligen bra.

    Tittar man sedan på deras framtoning känns det inte riktigt som de vill nå den stora massan med både intetsägande skivomslag och webbsida. Lika med deras anonymitet bakom maskerna (fast det skulle funka i melodifestivalen...).

    dessutom tycker jag personligen namnet Baron Bane är ganska uselt. Baron Bane and his musical puppeteers hade varit mycket bättre!

    SvaraRadera