onsdag 13 april 2011

Wakeman ut, Downes in

Nu är Yes igång igen. Efter att ha manövrerat ut både Jon Anderson och Rick Wakeman har nu klockan klämtat för Oliver Wakeman. I ett uttalande på sin facebooksida så förklarar Oliver att han inte längre är medlem i gruppen. Läser man mellan raderna så framgår det rätt tydligt att han inte är nöjd med hur det hela skötts. För Yes verkar allt däremot vara frid och fröjd. Sin vana trogen plockar de in en gammal medlem, i det här fallet klaviaturisten från skivan "Drama": Geoff Downes, och fortsätter med inspelningen av nya albumet "Fly From Here" som om inget hänt.


Eftersom jag inte är en fluga på väggen så vet jag inte vad som ligger bakom Olivers avsked. Jag har läst några konsertrapporter där vissa tycker att inte hans spel inte håller måttet. Om detta kan jag inte uttala mig om då jag inte hört honom live men det ger inte ett seriöst intryck när medlemmar byts stup i kvarten. Yngwie Malmsteen, Gene Simmons och Ritchie Blackmore känns som stabila arbetsgivare i jämförelse med detta band som en gång i tiden ägnade sig åt att skapa underbar musik istället för att sparka medlemmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar