tisdag 31 maj 2011

Konsert: Wolverine på Söderhamns Teater 110528Fem år har passerat sedan söderhamnsbandet
Wolverine släppte sin senaste skiva ”Still” och trots svårigheter, både inom gruppen och på det personliga planet, har nu nya ”Communication Lost” släppts. För att fira detta så bokades Söderhamns Teater upp lördagen 28 maj för ett releaseparty.

Att spela framför en sittande publik är något som gruppen velat göra länge vilket förklarar det något udda valet av konsertlokal. Progressiv metal är nog inte den genre som framförs på teaterscenen till vardags.Efter att ha minglat och sålt skivor är det dags att för Wolverine, för dagen förstärkt med en kompetent kör, att gå upp på scenen. Sjuttio minuter ”
Communication Lost” framförs i sin helhet och beskrivs av sångaren Stefan Zell som en dagbok över de senaste åren. I mellansnacket förklaras innebörden av varje låt och det är svårt att inte gripas av ”Pulse” när man vet att den handlar om Stefans hjärtsjuka dotter. Som extranummer spelas de två äldre låtarna ”His Cold Touch” och ”And She Slowly Dies” och därefter tackar bandet för sig till stående ovationer.Det kan vara lurigt att spela helt nytt material då det kan vara svårt att få igång publiken eftersom man inte hört musiken tidigare men å andra sidan är det just det som en releasefest går ut på. Wolverine hanterar detta på bästa sätt och kör över oss med energi och spelglädje, man riktigt märker på dem hur stolta de är över skivan. När jag lyssnar på samspelet mellan bandmedlemmarna kan jag konstatera att kommunikationen har hittats igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar