måndag 16 maj 2011

Soundtrckr - skräddarsydd radiokanalKommer ni ihåg den eminenta tjänsten Pandora som skapade en skräddarsydd radiokanal genom att spela liknande musik baserat på artist eller låt? Tyvärr så begränsades tjänsten till nordamerika eftersom det blev för dyrt med licenskostnader. Jag gillade Pandora tack vare att man lätt fick en bra musikmix genom att man gillade eller ogillade de låtar som spelades och valen sparades till nästa lyssning.
Nu har det kommit ett alternativ kallat Soundtrckr som fungerar på samma sätt som Pandora. Jag imponeras av det stora musikarkivet (10 miljoner låtar enligt egen utsago): Anekdoten, Led Zeppelin och Opeth återfanns alla när jag testade att skapa kanaler. Man kan även få lokala bandtips genom att Soundtrckr får kännedom om ens position. Koppling till Facebook och telefonappar finns givetvis också.
Tyvärr är inte Soundtrckr lika raffinerad som Pandora då det inte går att finjustera kanalerna genom att gilla eller ogilla. Det enda alternativet är att hoppa över låten man lyssnar på.
Men än så länge är tjänsten gratis så den är väl värd ett test.

1 kommentar: