onsdag 25 maj 2011

Spotify On The Web - Spotify på nätet

En av Groovesharks fördelar gentemot Spotify (och WiMP också för den delen) är att den är webbaserad och att man kommer åt den utan att installera ett speciellt program. Nu finns det faktiskt ett hemsnickrat alternativ även till Spotify kallat Spotify On The Web.
Det ska sägas direkt att det är verkligen en spartansk lösning. Man kan söka musik och spela befintliga spellistor och det är ungefär allt. Det finns inte ens möjlighet att byta låt eller pausa men tekniken för att lägga ut musiken från Spotify finns där så allt utöver borde inte vara så svårt att få till.Eftersom det är en sådan sparsmakad lösning så borde ju detta vara perfekt för att få Spotify till hembion, men jag fick det inte att fungera i PS3:ans webbläsare vilket var synd.

Vän av ordning kanske undrar hur det fungerar när man anger lösenord och användarnamn på en webbsida som inte är den officiella? Enligt
Emiel Mols som skrivit ihop Spotify On The Web (intervju här) så lagras det inte och att man helt enkelt får ta hans ord på att det är så. Med andra ord är det alltså på egen risk som man testar tjänsten.
Vad tycker då Spotify om detta? Har de kallat in det tunga advokatartilleriet beredda att stämma honom till stenåldern? Nej, tvärtom. De har erbjudit honom ett jobb inom företaget. Slutsatsen av detta är att vi antagligen har en officiell version av denna lösning att se fram mot i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar