torsdag 16 juni 2011

Kiwi - ännu en streamingtjänstJag stör mig mer och mer på bortfallet av låtar från Spotifys katalog att jag välkomnar alternativ med öppen famn. Senaste exemplen på gruppers skivor och låtar som försvunnit är Blackfield och Camel.

Kiwi heter alltså den nya tjänsten och ser vid första anblick ut som Spotifys och WiMPs kärleksbarn. Bra eller dåligt? Egentligen är det bra, man kommer snabb igång med lyssnandet utan några problem. Tilläggas bör att Kiwi är i beta-stadiet så ändringar kan komma innan den skarpa versionen släpps.Kollar man vidare på musikkatalogen så blev jag både glad och besviken. Pink Floyd och långa Universal-låtar finns men väldigt många andra grupper och skivor som återfinns i de två konkurrenterna saknas. Exempel på artister där det är ett skralt utbud är Anekoten, Porcupine Tree och Opeth. Jag vet inte om detta kan skyllas på beta eller inte men för närvarande har utbudet lite mer att önska.
Det som skiljer ut Kiwi från de andra är att man även kan kolla på videor i spelaren vilket i och för sig är en trevlig finess men inget som kommer få massorna att byta tror jag.
I övrigt hittas app till Android. En app till iOS är på väg inom kort.

Jag hittade ingen uppgift om priset men en inte alltför vågad gissning är att det kommer kosta runt en hundring i månaden.

Om jag ska sammanfatta så är jag rätt sval inför Kiwi. Den är inte bättre än konkurrenterna WiMP och Spotify på något och videofunktionen är inte bra nog för att övertyga mig. Däremot är det alltid kul med konkurrens för att driva på utvecklingen.

Är du intresserad kan man ansöka om att bli betatestare på Kiwis hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar