tisdag 6 september 2011

Ska OK Computer och In Rainbows lyssnas på som ett album?Cracked.com listar i den här artikeln olika påskägg som artister gömt på sina album. Som nummer åtta tas
Radioheads två skivor "OK Computer" och "In Rainbows" upp. Ett antal bevis radas upp för att plattorna hör ihop som en dubbelskiva som sträcker sig över 10 år. Mycket riktigt så hittas en del referenser till siffran 10. "In Rainbows" släpptes 071010, 10 år efter "OK Computer" och det man kan se "10" på omslaget till "In Rainbows". Kolla in artikeln för en full redogörelse.Huvudbeviset för författarens tes är att skivorna egentligen är gjorda för att spelas som en enhet: man börjar med låt 1 på "
OK Computer" ("Airbag"), därefter låt 1 från "In Rainbows" ("15 Step") och så vidare tills dess att man har lagt till alla låtarna på båda skivorna. För att underlätta för er så har jag skapat en sådan lista.Jag är faktiskt inte lika övertygad som Cracked.com över detta. Visst, låtarna passar bra ihop men man tappar inte hakan av häpnad. Det framställs även som att det var en tanke att detta skulle vara ett projekt som redan 1997 var tänkt att ta 10 år. Det kan ju även vara så att låtarna på "
In Rainbows" anpassats för att passa ihop med den tidigare skivan.
Oavsett om detta stämmer eller inte så är det roligt med sådana här "konspirationsteorier" som för en gångs skull inte handlar om USA:s inblandning i 9/11.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar