onsdag 28 december 2011

Filmrecension: Insurgentes


Ända sedan Steven Wilsons film "Insurgentes" kom har jag varit nyfiken på den. Ska jag vara ärlig så var det för att se om jag var med i den. 2008 åkte jag och mina kompisar på progbåten Melloboat och Steven var då där med en kamerautrustad följeslagare. Men när den släpptes så tyckte jag att den var för dyr och sedan har den mer eller mindre glömts bort. Men nu har jag äntligen gjort slag i saken och köpt den.

Filmen i sig kan beskrivas som följer: Steven åker runt till olika platser som han har någon sorts koppling till och pratar lite om dem mixat med tankar om musikindustrin och knasiga konstnärliga klipp.

Låter det lite andefattigt så beror det på att så är det. Jag gillar när Steven går igång och ger sin åsikt om saker och ting men det finns otaliga YouTube-klipp där han tar upp samma spörsmål. Måhända kan det även vara roligt att se när han hänger med Aviv Geffen och Mikael Åkerfeldt eller förstör Ipods på olika sätt men det är inte nog material för en långfilm.

Filmen snyggt förpackad och det följer en 5.1-mix av albumet "Insurgentes" med som extramaterial vilket ändå gör att den dryga hundringen jag betalade inte känns bortkastad.

...och nej, jag var inte med.


1 kommentar: