tisdag 31 januari 2012

100 genombra skivor: #4 Kent - Du & Jag DödenJag gillade verkligen inte Kent när de släppte sitt debutalbum 1995. Vet inte om jag störde mig på deras kaxiga attityd eller vad det var? Så här i efterhand verkar det helt befängt eftersom de nu är en av mina favoritgrupper. Skivorna fram till "Du & Jag Döden" (2005) höll alla en hög kvalitet (förutom "Vapen & Ammunition" som jag har svårt för) men gruppens absoluta höjdpunkt är ändå denna. Det här är, så vitt vi vet nu, svanesången till gruppens klassiska sound innan de började experimentera med en mer elektronisk ljudbild. Och det verkar som att de avslutar det kapitlet med flaggan i topp. Alla låtar är riktigt bra men ska jag välja ut några så blir det mästerverken "Klåparen" och "Mannen I Den Vita Hatten (16 År Senare)".

1 kommentar:

  1. Kent tillhör inte heller mina absoluta favoriter, även om det finns låtar som är riktigt bra.

    SvaraRadera