tisdag 17 januari 2012

100 genombra skivor

För ett tag sedan pratade jag med en tjej som bara kom på en skiva där hon tyckte att alla låtar var bra (tror det var någon med Michael Jackson). Jag sa att då kan inte hon ha lyssnat på tillräckligt många skivor och att jag borde kunna räkna upp 100 skivor som jag tycker är genombra. Jag har funderat på detta ett tag och kommit på att det är ett perfekt projekt till bloggen, så när ni minst anar det så kommer jag att börja lista 100 skivor som är bra från början till slut. Jag skriver även några rader om varje skiva.
Ett album behöver ju inte vara fyllt med hits för att det ska bli en toppskiva. Lika mycket beror på hur låtarna passar tillsammans som en enhet.

Med största sannolikhet kommer några grupper att dyka upp flera gånger, ni kan redan nu börja gissa vilka.

Bara att fortsätta läsa så kommer listan att betas av.

3 kommentarer:

  1. Tips: "Spartacus" med Triumvirat (1975)

    SvaraRadera
  2. Opeth - Blackwater Park :)

    SvaraRadera
  3. Riktigt bra idé. Jag kommer att följa dina inlägg. Är ingen jättevän av prog - bara de mest uppenbara, som Floyd. Hursomhelst, gillar dina inlägg hittills (av de jag hört) - bortsett Kissplattan. Nåja, upptäcker säkert en och annan skiva här. Det vore ju trevligt.

    SvaraRadera