måndag 9 januari 2012

The KLF - What Time Is Love

Jag köpte The KLFs skiva "The White Room" på en skolresa till Stockholm 1991. Jag visste inte riktigt vad jag kunde förvänta mig men jag gillade singeln "What Time Is Love" som snurrade på MTV vid den tidpunkten. Skivan var helt okej men då många albumversioner av singlarna lät annorlunda tappade jag sugen och skivan föll mer eller mindre i glömska.

Ikväll tittade jag på ett avsnitt av Hitlåtens historia på SvtPlay som handlade om Neneh Cherrys "Buffalo Stance" som även Bomb The Bass var inblandad i. Jag tänkte att jag skulle kolla upp lite av hans gamla videor och hux flux hamnar jag på originalversionen av The KLFs "What Time Is Love". Det är en något mer suggestiv och inte lika topplisteanpassad låt än den jag känner igen och enligt en sökning på Wikipedia så är det antagligen musikstilen ambient house vi har att göra med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar