torsdag 16 februari 2012

100 genombra skivor: #7 Radiohead - In Rainbows



Egentligen borde jag inte gilla Radioheads "In Rainbows" (2007). Vid en första lyssning är det mest en massa knäppa osammanhängande ljud och Thom Yorkes sluddrande sångstil. Men det är mycket mer än detta: efter ett tag uppenbarar sig ett antal låtar som är mer eller mindre geniala där experimentlustan och låtsnickrandet går hand i hand.
Jag kan nästan sträcka mig så långt som att säga att det är en av de mest nyskapande skivorna som släppts de senaste åren.

Det var inte bara musiken som gruppen experimenterade med. När plattan släpptes så fick man själv välja hur mycket man ville betala när man laddade ner den. Själv betalade jag ingenting men köpte senare den fysiska skivan så i mitt fall var det ju lyckat.

3 kommentarer:

 1. Radiohead har jag inte lyssnat på tidigare. Men det gör inget, det var helt enkelt inte något för mig.

  SvaraRadera
 2. Haha, "Vid en första lyssning är det mest en massa knäppa osammanhängande ljud"

  Du är ingen musiker antar jag? In Rainbows är en av deras mest straight forward-skivor sen The Bends, och det är inte direkt utmanande. Låtar som House of Cards och Bodysnatchers är på ytan så simpelt det kan bli. Det mest utmanande på den skivan skulle vara Nude, och då är det knappt ens nära osammanhängande. Du borde prova på att lyssna på lite mer musik utanför det som spelas på radion :)

  SvaraRadera
 3. En lite giftig kommentar minsann. :)

  Ditt inlägg visar tydligt att alla uppfattar musik på sitt eget sätt vilket jag tycker är bra.

  Jag uppfattade dock inte om du tycker skivan är bra eller inte.

  SvaraRadera